Таку думку висловила юристка "Центру протидії корупції" Олена Щербан. За її словами, Венедіктова перетворилася на ручного прокурора не лише для Зеленського, але й для всього його оточення.

Цікаво Венедіктова пообіцяла розслідувати основні справи Майдану до кінця 2021 року

"Очевидно, що справи, якими займається Венедіктова, і дії, які вона вчиняє – вони точно часто є в інтересах президента і його оточення", – запевнила Щербан.

Вона згадала про справу Олега Татарова та "Роттердам+". Щербан зауважила, що олігарх Рінат Ахметов неодноразово допомагав президенту та його партії "Слуга народу". Він має власну групу в парламенті, саме тому генпрокурорка може не реагувати на кримінальні провадження і не вчиняти дії, які повинна.

Дійсно, абсолютно ручний генеральний прокурор. Свідченням цього також є те, що Зеленський обіцяв її звільнити, якщо не буде результату. Однак ми бачимо, що попри відсутність результату її не звільняють. Це означає, що їх все влаштовує,
– підсумувала юристка.

До теми Стрімка кар'єра: скандальна Венедіктова вже рік у кріслі генерального прокурора

Діяльність Венедіктової: останні новини

  • Ірина Венедіктова у Раді 18 лютого прозвітувала щодо своєї роботи. Заявила, що Офіс генпрокурора до кінця 2021 року планує слідство по основних справах Майдану.
  • Водночас нардеп від "Голосу" Ярослав Юрчишин запевнив, що після гучних скандалів, серед них і справа Олега Татарова, Венедіктова заслуговує на звільнення. За її відставку збиратимуть підписи.
  • Ірина Венедіктова вже рік на посаді генпрокурора.