Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба розповів, як убезпечити своїх дітей від подібних трагедій. Також він перерахував можливі причини такої ситуації.

Важливо "Випий 40 таблеток і подивися, що буде": чим небезпечний новий челендж у тіктоці

Причини трагедій

За його словами, сьогодні дуже важко контролювати дітей. Як він наголосив, є низка обставин, які призвели до такої трагедії. Він назвав це все "пазлами однієї картини". До таких наслідків може призвести:

  • стан в сім'ї, конфлікти;
  • спілкування з батьками та оточенням;
  • втрата близьких людей;
  • впливає і підлітковий вік;
  • несформованість самої дитини;
  • неадекватне сприйняття інформації, яку нав'язують через соцмережі.

Статистика говорить, що більшість таких випадків відбуваються або через нерозділене кохання і через конфліктні стосунки із членами сім'ї. Це й призвело до того, що діти почали експериментувати,
– зазначив Кулеба.

Він також наголосив на негативному впливі соціальних мереж і так звані ігри, які часто призводять до трагічних наслідків. Тому батьками треба бути пильними.

Зверніть увагу Новий смертельний челендж з таблетками у тіктоці: що відомо про "Дротаверин"

Поради для батьків від Кулеби

► Часто батьки зайняті своїми проблемами, грошима. Тож, звертайте увагу на поведінку та стан самої дитини, наголосив Кулеба.

► Задовольніть найголовнішу потребу дитини – в нормальних довірливих стосунках із батьками. Звертайте увагу на те, чим живе ваша дитина, як почувається, поговоріть з нею ні про що, а не лише про оцінки в школі.

"Наші діти потребують нас та нашого досвіду. Ви давно розповідали дитині, що траплялося у вас в дитинстві і як ви виходити з цієї ситуації?", – звернувся Кулеба.

Дивіться відео: Кулеба прокоментував отруєння у Боярці

Що відомо про отруєння школярок