Мета і онлайн, і офлайн заходів – нагадати про важливість ратифікації Стамбульської конвенції. Україна вже 10 років не може довести цю справу до кінця.

Важливо Дискримінація жінок досі невидима: організаторка Маршу жінок про мету акції, 8 березня і сексизм

Як долучитися до діджитал-маршу

Щоб долучитися, необхідно зняти сторі в інстаграмі з фільтром за цим посиланям та позначити акаунт @marshzhinok в інстаграмі. Фільтр візуалізує законотворчий процес у Верховній Раді.

Діджитал-марш пройде паралельно з офлайн Маршем жінок. Для тих, хто хоче наживо долучитися – місце збору на Михайлівській площі у Києві о 13:00.

Плакати для депутатів

"Історія забуде тебе, якщо ти забудеш ратифікувати Стамбульську конвенцію", – плакати з таким текстом нещодавно розклеїли в урядовому кварталі.

Плакат про Стамбульську конвенцію
Історія забуде депутата, який не схвалив Стамбульську конвенцію /Зображення від пресцентру "Маршу жінок"

На іншому плакаті з цієї серії – табло голосування Верховної Ради. На нього нанесли "знакові" цифри щодо ратифікації Стамбульської конвенції.

Плакат на 8 Березня
Плакат для депутатів про ратифікацію угоди / Зображення від пресцентру "Маршу жінок"

Що таке Стамбульська конвенція

  • Стамбульська конвенція – один з найдієвіших міжнародних актів у сфері захисту прав жінок про запобігання насильству і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.
  • Її роль – запобігання насильству, захист постраждалих та притягнення до відповідальності винних.
  • Україна була однією з перших країн Європи, яка підписала Стамбульську конвенцію у 2011 році, але вже 10 років не може її ратифікувати.
  • Торік відповідна петиція про ратифікацію угоди набрала необхідну кількість голосів і отримала схвальну відповідь президента. Однак вона досі залишається не ратифікованою.

Міфт про 8 Березня
Міфи про 8 Березня / Інфографіка 24 каналу