Про мету навчань розповів командувач об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, Він зауважив, що подібні заняття з підрозділами протидесантного резерву відбуваються щотижня.

Читайте також Російський вертоліт порушив повітряний простір України на Сумщині: відео

Десантники тренуватимуться із залученням авіації

Мета – підтримати навички та злагодженість військових, які несуть службу на півдні України.

Цього разу, після отримання раптового сигналу воїни-десантники спільно з групою вогневої підтримки швидко здійснили марш, відбили та зупинили наступ в глиб нашої території сил та засобів десанту умовного противника, а також просунулись на панівні висоти та зайняли оборону,
– повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

На цьому заходи з підготовки не завершились. Незабаром десантники тренуватимуться із залученням інженерних підрозділів, артилерії та авіації.

Дивіться відео з навчань / Відео Командування об'єднаних сил ЗСУ

Вертоліт з Росії залетів на українську територію

Зазначимо, що 16 березня прикордонники неподалік Краснопілля, що на Сумщині, виявили вертоліт, що прилетів з Росії. Гвинтокрил залетів на територію України на 50 метрів. ДПСУ направила лист до російської сторони з вимогою пояснити, чому вертоліт перетнув кордон.

У Повітряних силах ЗСУ зауважили, гелікоптер дійсно був на цій ділянці кордону. Проте пів сотні метрів – занадто мала відстань, аби її можна було зафіксувати.