Про державні підприємства та приватизацію в'язниць в ефірі програми розповів голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

Попередній випуск Суди не працюють по дзвінку з Банкової, – Веніславський

Про держпідприємства

Державні підприємства – це дійсно найбільше джерело корупції взагалі в Україні. Приватний власник краще дбає, тому що це його (власність – 24 канал).

Тому що ми, як громадяни, є акціонерами цієї держави, але не маємо прямого управління цими державними підприємствами. Туди призначають директорів, які теж по-різному ним керують.

Про приватизацію в'язниць

Ми якраз починаємо програму приватизації старих тюрем. До цього не було ініціативи. Зараз Міністерство юстиції сказало, що вони є органом управління пенітенціарними службами.

Здається, 78 територій, де раніше були тюрми, дійсно в жахливому стані.

Наразі починаємо перші аукціони в Ірпені, потім в Одесі. Частина цих грошей піде на побудову нових пенітенціарних закладів з людськими умовами. Політична воля важлива, але потрібна ще й мотивація.

Дивіться повний випуск програми "6/9" на 24 каналі: відео

Цікаво Тортури у тюрмах та дорога їжа для в'язнів: інтерв'ю Малюськи про реальну ситуацію в СІЗО

Якщо раніше нам вдалося це зробити як виняток для тюрем (коли частина від отриманих на приватизації грошей піде на побудову нових), то зараз ми розробили взагалі новий законопроєкт.