Що про відео кажуть у Держохороні

ЗМІ поширили інформацію "зникнення" відео з сесійної зали Ради та нібито підтвердження зазначеного факту представниками УДО.

До теми У Раді зникло відео з кнопкодавством за призначення Шкарлета: Разумков обіцяє розібратись

Відповідні заяви не відповідають дійсності та містять неправдиві й маніпулятивні відомості,
– заявили у Держохороні.

Згідно з законом "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" одним із способів здійснення державної охорони є оснащення об'єктів технічними засобами охорони. Це виконується за рахунок коштів юридичних осіб, в користуванні яких ці об'єкти перебувають.

"Оснащенням адміністративних будинків, де працює Верховна Рада, здійсюється коштом передбаченм у Держбюджеті на забезпечення діяльності парламенту. У зв'язку з цим, власником такої інформації є Апарат Верховної Ради", – наголосили в УДО.

Що відомо про кнопкодавство під час призначення Шкарлета

  • 17 грудня парламент призначив Шкарлета міністром науки і освіти. Це відбулося попри те, що профільний комітет двічі не підтримав відповідне подання. До речі, коли чиновник складав присягу, у залі вигукували "Ганьба!".
  • Нардепка від партії "Голос" Інна Совсун заявила, що за це призначення "проголосували" деякі нардепи від ОПЗЖ, яких взагалі тоді не було у парламенті.
  • Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за призначення Шкарлета міністром.
  • 15 лютого стало відомо, що відео кнопкодавства нібито зникло. Відповідальність поклали на УДО.
  • Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що у парламенті повинні розібратися з цим питанням.