Що заявила Денісова

Україна щодня проводить роботу зі звільнення полонених з окупованого Донбасу. Про це Денісова написала у фейсбуці.

До теми Повернення полонених: Кравчук звинуватив бойовиків і Медведчука у зриві домовленостей

Як уповноважена ВРУ з прав людини вітаю рішення передати на підконтрольну Уряду України територію деяких незаконно утримуваних наших співгромадян,
– наголосила Денісова.

Омбудсменка додала, що готова сприяти поверненню громадян про яких мовилось у заяві бойовиків. Також чиновниця погодилась робити наступні кроки для продовження процесу взаємного звільнення громадян без будь-якого посередництва.

Що цьому передувало

  • Раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що бойовики нібито хочуть передати Україні полонених. Зокрема, жінок, літніх та хворих людей.
  • Однак глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук звинуватив бойовиків та одного з лідерів "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука у зриві міжнародних домовленостей.
  • Політик наголосив, що приватні особи не можуть втручатись у міждержавні конфлікти, а перемовини щодо обміну здійснюють українські державні органи в рамках політичних угод.
  • Тому такі заяви, як каже Кравчук, є наміром ухилитись від міжнародних домовленостей, в яких Росія є стороною конфлікту.