Без посилення карантинних обмежень українська медична система могла б не справитися з викликами. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів у інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Зверніть увагу Карантин, найімовірніше, продовжать до кінця березня, – Шмигаль

"Для чого ризикувати життям та здоров'ям людей, якщо можемо у цей найбільш неактивний період року зробити найм'якший в Європі локдаун", – зауважив урядовець.

Й підкреслив, що Україна отримає вакцину від коронавірусу не пізніше ніж у лютому. Тож важливо було не допустити перевантаження медичної системи до цього часу.

Обмеження в Україні
Карантинні обмеження в Україні / Інфографіка 24 каналу

Про зростання захворюваності

Прем'єр-міністр також вважає, що карантин вихідного дня, запроваджений восени 2020 року, був ефективним. Він дозволив пройти грудень – найважливіший місяць для економіки.

Саме карантин вихідного дня створив передумови для того, аби українці мали можливість відсвяткувати Новий рік та Різдво,
– наголосив Шмигаль.

"Після важкого року було важливо провести Старий рік, відсвяткувати Новий, і з новим настроєм йти вперед", – поясним він. Й додав, що свята все ж дали новий поштовх захворюваності.

"Ми не відчуваємо його зараз лише через те, що інкубаційний період триває від 7 до 14 днів. Наразі ми вже починаємо бачити зростання захворюваності", – пояснив урядовець.