Малюська відзначив, що митець намалював на стіні Редінгської тюрми в'язня, який тікає. Тож очільник Мін'юсту спробував в Україні намалювати графіті за мотивами Бенксі.

До теми Можливо нова робота Бенксі: на стіні в'язниці, де перебував Оскар Вайлд, з'явилося графіті

Я далеко не Бенксі, – Малюська

За словами Дениса Малюськи, в Британії є Редінгська в'язниця, в якій утримувався письменник Оскар Вайлд. Заклад закрили ще у 2013 році, а у 2019 спробували виставити на продаж. Однак продати тюрму не вдалося, хоча приміщення й досі в чудовому стані і має велику історичну пам'ять.

Міністр юстиції пригадав, що на початку березня 2021 року британський вуличний художник Бенксі намалював на стіні графіті.

Я далеко не Бенксі, малював востаннє в школі. Але спробую зробити щось схоже в нашій в'язниці, яку ми виставили також на продаж,
– розповів він.

Денис Малюська намалював графіті на стіні в'язниці: відео з його фейсбук-сторінки

Очільник Мін'юсту залишився задоволений фінальним результатом. Хоч і підкреслив, що з нього не вийшло Бенксі.

В Україні вперше продають в'язницю: що відомо

  • Міністерство юстиції та Фонд державного майна України в лютому 2021 року виставили на аукціон Ірпінський виправний центр – № 132. Заклад розміщений у селищі Коцюбинське Київської області
  • Стартова ціна – 220,2 мільйона 211 тисяч 588 гривень.
  • Денис Малюська наголосив, 70% надходжень від продажу буде витрачено "на розбудову нової в'язничної інфраструктури" за європейськими стандартами. 30% надійдуть у держбюджет.