Секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи ймовірність причетності свого заступника Руслана Демченка до угод, заявив, що перед законом всі рівні.

До теми Азарову повідомили про підозру у держзраді через Харківські угоди

Що каже Данілов

Чиновник запевняє, що "у нас дуже багато розповідають, а коли дивишся документи, то там нічого немає".

Це питання не до апарату РНБО, ми не слідчий орган. Якщо будуть питання – то тільки у тих, хто цим питанням займається...Ми до цього стосунку не маємо, це інша парафія,
– сказав секретар.

Крім того, Данілов наголосив, що стосовно справи треба почекати і тоді подивитись, до чого це призведе. Наразі відповідні органи опрацьовують всі питання.

Харківські угоди: що відомо

  • Угоди підписали в Харкові у квітні 2010 року. Вони передбачали, що Чорноморський Флот Росії перебуватиме в Севастополі 25 років. Натомість Україна отримає знижку на газ – 30%, але не більше ніж на 100 доларів за кожну тисячу кубометрів.
  • На засіданні РНБО секретар Данілов доручив СБУ перевірити, як укладали ці угоди. Зокрема, як 236 депутатів голосували за домовленості.
  • ЗМІ писали, що до угод міг бути причетний Демченко. Він тоді працював заступником міністра закордонних справ та мав готувати й погоджувати текст Харківських угод.
  • Однак у МЗС стверджують, що Демченко не займався підготовкою цих угод.

Хто голосував за Харківські угоди
Хто голосував за Харківські угоди / Інфографіка 24 каналу