Що заявила нардепка від "Слуги народу"

Розмови про біологічну і ядерну зброї ведуться вже десятки років, тому створення вірусу, мовляв, могло стати одним з видів такої зброї. Про це Мошенець заявила в ефірі одного з українських телеканалів, пише 24 канал.

Читайте також У Вашингтоні щепленим проти COVID-19 будуть безкоштовно роздавати канабіс

У своєму твердженні нардепка посилається на "думку одного з документальних фільмів". Крім того, вона заявила, що "не пам'ятає, хто це сказав". Суть, мовляв, зводиться до такого:

"Це було після Другої Світової війни. Один з лідерів – може, це був Черчилль, може, це був Трумен – коли спілкувалися зі Сталіним, вони говорили про те, що насправді все лежить навколо визначення демократії. Змушена констатувати, що Холодна війна з погрозами ядерною зброєю перейшла до біологічної зброї. Це для мене найгірше. Я б сказала, що зараз Китай вийшов на першу лінію", – сказала Мошенець.

Я розглядаю таку можливість, що це може бути однім з різновидів біологічної зброї,
– підкреслила політикиня.

За її словами, біологічна зброя гірша від ядерної.

"Якщо ядерні боєголовки ми можемо порахувати – скільки їх, де і в яких країнах, то про те, що відбувається в лабораторіях і як це може вплинути на світову кон'юнктуру в майбутньому і подальші дії, тут складніше сказати".

Вона наголосила, що коронавірус "може бути хорошим прикладом того, як це може бути. Навіть без ядерної зброї".