Одним з таких кроків може бути посилення санкції проти Росії. Про це сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі "Радіо Крим.Реалії".

Важливо Тема Криму буде для Росії пекельною, а не священною, – Кулеба

Чубаров закликав зробити все, щоб Кримська платформа стала успішною і не закінчилася провалом.

Крім заяв, повинні бути озвучені конкретні кроки, які робитимуться цими державами, щоб російські війська дійсно покинули Крим,
– сказав Чубаров.

За його словами, ті іноземні держави, які підтримають платформу, повинні виступити за посилення санкцій щодо Росії, зокрема, за негайне ембарго на російські енергоносії (заборону на імпорт).

Також Чубаров зазначив, що уряди можуть максимально скоротити будь-які взаємини з Росією, адже її дії загрожують і їхній безпеки, і їхнім народам.

Я розумію, що це надзвичайно складно для окремих держав, що це пов'язано з економічними втратами, але треба ж якось зупинити російську загрозу, що розповзається над усім світом,
– підкреслив голова Меджлісу.

Актуально Кримська платформа: саміт світових лідерів перенесли на літо

Що відомо про Кримську платформу

  • Це новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму.
  • Головна мета Кримської платформи деокупація півострова та повернення його Україні.
  • Раніше саміт з деокупації Криму планували провести у травні 2021 року. Однак згодом його перенесли на літо.