Про отримання обвинувачення політикиня написала на своїй фейсбук-сторінці. Чорновол також додала до допису відповідні фото документу.

Раніше Справа Тетяни Чорновол: екснардепка каже, що в ДБР завершили розслідування

Дякую всім, що підтримують мене сьогодні та всім, з ким я була на Майдані у 2013 – 2014-му. Ось – щойно вручене обвинувачення за участь в Революції Гідності,
– зазначила вона.

Зауважимо, що під Державним бюро розслідування, де Чорновол вручили обвинувачення, її однопартійці з "Європейської Солідарності" організували акцію підтримки. На ній Чорновол виступила, вийшовши із ДБР.

"В цій справі зараз лежить кілька документів, що мене позитивно характеризують. Зокрема, – державна нагорода за участь у подіях Майдану. Коли я дізналася, що проти мене почали фальсифікувати цю справу, ситуація була непевна у державі, але я вдячна, що у мене зараз є підтримка", – сказала вона.

Також Чорновол назвала обвинувачення "повною маячнею". Вона додала, що хоче якомога швидше отримати вирок. Він, на її думку, має бути виправдальним. В протилежному випадку, за словами Чорновол, їй може загрожувати довічне ув’язнення.

Пригадайте Аваков назвав справу проти Чорновол ганебною: як відреагували у ДБР

У чому обвинувачують Чорновол:

  • Справа стосується подій, що відбувались під час Революції Гідності, а саме – 18 лютого 2014 року.
  • За версією слідства, тоді Чорновол керувала групою людей та безпосередньо брала участь в підпалі будівлі, де був розташований штаб "Партії регіонів".
  • У будівлі під час пожежі загинула людина. Йдеться про працівника штабу Володимира Захарова. Він отруївся чадним газом.
  • Тетяна Чорновол не заперечувала своєї причетності до підпалу офісу "Партії регіонів", але провину у вбивстві відкидала. Вона розповідала, що того дня закликала майданівців не вбивати опонентів і сама ніколи не була "катом". Справу проти себе вона називала проявом політичних репресій.
  • У квітні Тетяні Чорновол вручили підозру "в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині" і відправили на домашній арешт.
  • У вересні запобіжний захід політикині пом’якшили і замінили на особисте зобов’язання.