Спільні навчання військового корабля США та НАТО: докладніше

Есмінець, зокрема, обмінювався даними з літаком морської патрульної розвідки ВМС США P-8, що кружляв над Чорним морем. Авіасудно прибуло з військової бази "Сігонелла", що на Сицилії. Про це повідомляє пресслужба 6 флоту ВМС США, до складу якої входить Donald Cook.

До теми Перший у 2021 році: есмінець США увійшов у Чорне море

Також американський військовий корабель провів взаємодію з літаком дальнього радіолокаційного виявлення Boeing E-3 Sentry. Той вилетів із бази в німецькому Гайленкірхені.

"Інтегровані морські операції демонструють нашу здатність безперешкодно комбінувати можливості для забезпечення багаторівневого захисту у всіх областях ведення бойових дій", – зауважив командувач Шостим флотом ВМС США віце-адмірал Джин Блек.

У ВМС США також зазначили, що з допомогою спільних тренувань кораблів і авіації в Чорному морі продовжують інтеграцію авіаційних і морських підрозділів в зоні дії європейського командування США. Кінцева мета – вдосконалити спільні процедури ППО, щоб краще захищати кораблі ВМС США.

Чорне море є найважливішим водним шляхом для морської торгівлі та стабільності в усій Європі. ВМС США регулярно є присутніми в Чорному морі для роботи з нашими союзниками в НАТО та партнерами, зокрема з Україною. В інтересах усього світу – підтримувати стабільний і процвітаючий регіон Чорного моря і стримувати агресивних гравців, які прагнуть до дестабілізації,
– констатували представники 6-го флоту США.