Таку думку висловив керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків Михайло Дяденко. І підкреслив, що рішення ЄС – цілком очікуване.

До теми Євросоюз зняв санкції з Арбузова та Табачника – соратників Януковича

Розслідування в Україні щодо Арбузова і Табачника фактично розвалилося, – Дяденко

Адвокат відзначив, що Євросоюз отримав від України прохання про включення цих посадовців до санкційного списку. Згодом Генеральна прокуратура передала до ЄС відповідні документи.

Очікували від України, коли буде надана деталізовано інформація щодо провини цих осіб. На жаль, у Євросоюзі не дочекалися,
– пояснив Михайло Дяденко.

І додав, що розслідування в Україні щодо Арбузова і Табачника фактично розвалилося, відтак їм немає що інкримінувати. Тому досить сумнівно говорити, що їх назвуть винними, навіть якщо прокуратура завершила розслідування і передала цю справу до суду.

Він пригадав, що у 2014 – 2015 роках парламентські комітети розглядали ситуацію з розслідування справ стосовно експосадовців команди Януковича. Виносилися певні рекомендації Генеральній прокуратурі.

"Однак з того часу змінилися і генеральні прокурори, і сьогодні це вже Офіс генпрокурора, а розслідування нічим не завершилося", – прокоментував керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків Михайло Дяденко.

На його думку, інші посадовці, проти яких наразі введені санкції, з часом теж можуть бути виключені зі списку.

Кого раніше виключили з санкційного списку

Михайло Дяденко пояснив, чому ЄС зняли санкції з Арбузова і Табачника: