Зокрема, там мовиться про необхідність скасування будь-яких пільг для населення на ринку електроенергії та природного газу. Про це заявив експерт з енергетики Геннадій Рябцев в ефірі 24 каналу.

Читайте також "Безкоштовно користуються мережами і заробляють": Лещенко про тарифи на передачу електроенергії

За його словами, підвищення ціни на електрику є одним з кроків, які варто було робити в комплексі. Усе через те, що наразі постійно накопичуються проблеми на ринку електроенергії.

Це багатомільярдні заборгованості, зниження надійності й безпечності об'єднаної енергосистеми та неоднакові для всіх учасників ринку правила гри,
– наголосив експерт.

Рябцев заявив, що наразі невідомо, хто міг би заробити на збільшенні вартості електроенергії. За його словами, для цього треба було б, щоб постанову супроводжували відповідні економічні розрахунки.

До теми Збільшення тарифів на електроенергію: Вітренко пояснив свою позицію

Експерт зазначив, що документ мали б опублікувати ще за місяць до його ухвалення. Причиною є те, що потрібно було почути думку зацікавлених осіб.

"Крім того, її мали б погоджувати з зацікавленими органами влади та Державною регуляторною службою", – розповів він.

Рябцев зауважив, що при запровадженні нових цін на електроенергію, варто було б починати з іншого. Він додав, що саме цінові питання мали б вирішувати в самому кінці.

Ціни на електроенергію: коротко

  • У 2021 році ціна на електроенергію становитиме 1 гривню 68 копійок за кіловат на годину. Втім, навіть після підвищення, ціни будуть приблизно у 2 рази нижчі за ринкові. Наприклад, якщо раніше перші 100 кіловатів коштували 90 гривень, то тепер – 168 гривень.
  • За словами експертів, наразі споживачі, фактично, отримують електрику безкоштовно. А вже підвищена вартість – це лише сума транспортування.