Щодо результатів останніх соцопитувань, Олег Сенцов підкреслив, що їх "трохи підмотали на користь ОПЗЖ". Адже ця політсила все ж не може за популярністю перевершити пропрезидентську "Слуга народу".

До теми Новий рейтинг партій: лідирують "ЄС" та ОПЗЖ

Чому популярні проросійські сили в Україні: думка Сенцова

За його словами, в Україні є 3 сильні політичні проєкти. Мовиться про "Слугу народу", "Європейську Солідарність" та "Опозиційну платформу – За життя".

Найімовірніше, ЄС стоїть на своїй електоральній стелі, падіння популярності "слуг" можна пояснити тією хаотичною політикою, яку вони проводять упродовж цих півтора року, ситуація з ОПЗЖ – прямий наслідок того, що дозволяли Віктору Медведчуку останні сім років до моменту закриття каналів,
– підкреслив Сенцов.

Колишній політв'язень додає, замість того, щоб ще раніше закрити "медійні помийки" кума Путіна, відразу після їх появи, його підтримували як спарингпартнера. Так само підтримували ще одного лідера ОПЗЖ – Юрія Бойка.

"Створили таку собі страшилку для українців із цінностями суверенної демократії. І результат, на мою думку, є цілком закономірним", – підсумував Сенцов.

  • Режисера разом з іншим активістом Олександром Кольченком затримали 10 травня 2014 року в окупованому Криму. Чоловіків звинуватили у підготовці терактів на півострові.
  • У 2015 році російський суд виніс Сенцову вирок у вигляді 20 років колонії суворого режиму, а Кольченку – 10 років.
  • У 2018 році Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх політв'язнів Кремля. Він також написав заповіт на творчість у разі своєї смерті. Політв'язень припинив голодування аж після 145 днів з його початку через загрозу примусового годування.
  • З полону Сенцов повернувся 7 вересня 2019 року в межах обміну України з Росією. Разом із Сенцовим того дня з полону повернувся Кольченко та ще 33 українців.
  • Після звільнення він заявив, що не хоче пов'язувати своє життя з політикою.

Дані з відкритих джерел і матеріалів 24 каналу.