Як розповів речник Держдепу Нед Прайс під час брифінгу, до зловживань Ігор Коломойський вдався, коли був очільник Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Цікаво Гончарук заявив, що часткова причина його відставки – конфлікт з Коломойським

Інформацію про зловживання бізнесмена зібрали з різних джерел. Численні ЗМІ інформували про корупційну діяльність Коломойського, що зокрема стало предметом розслідування українського уряду,
– розповів Нед Прайс.

Крім того, речник підкреслив, що Держдеп також зважає й на нинішні зусилля олігарха, спрямовані на підрив демократичних процесів та інституцій, що становить серйозну загрозу для майбутнього України.

"Санкції проти Коломойського є потужним сигналом, що Сполучені Штати підтримують усіх українців, зусилля яких сприяють просуванню реформ", – резюмував речник Держдепу.

Коротко про санкції проти Коломойського:

  • Насправді вони не стали якоюсь несподіванкою і все давно до цього йшло. Першим тривожним дзвіночком був арешт майна в США, яке належало компаніям Ігоря Коломойського.
  • Після зміни влади в Штатах нова адміністрація не стала довго чекати й 5 березня 2021 року ввела санкції проти олігарха. Зокрема йому з сім'єю заборонили в'їзд у США.

санкції проти КоломойськогоЩо передбачають санкції проти Ігоря Коломойського / Інфографіка 24 каналу