Юристка "Центру протидії корупції" Дарина Каленюк назвала основні підстави для санкцій проти Дубінського. Про це вона розповіла в ефірі 24 каналу.

До теми Санкції США: "Слуга народу" не збиратиме спецзасідання щодо Дубінського – нардеп в шоці

Дезінформація проти Байдена

За словами Каленюк, Дубінський активно допомагав Андрію Деркачу просувати дезінформацію та наратив проти тоді ще одного з кандидатів у президенти США Джо Байдена.

Вони робили разом пресконференцію, де публікували чергові так звані викриття, які насправді є просто змонтованим з різних кусочків відео,
– запевнила Каленюк.

Окрім цього, Дубінський нардепом підписував листи конгресменам та сенаторам разом з Андрієм Деркачем, у яких мовилось про критику та неправдиву інформацію щодо Байдена.

"Про ці листи в Америці почали говорити ще влітку. Вони стали так званим тригером перших санкцій проти Деркача", – розповіла юристка.

Каленюк запевнила, що Дубінський використовував свої повноваження для того, щоб втягнути Україну у вибори президента США.

Це ключова підстава для внесення у санкційний список, але не єдина,
– зауважила Каленюк.

Втручання у співпрацю з МВФ та ЄС

"Ми описали також (у заяві до Мінфіну – 24 канал), що Дубінський загалом зловживає своїми повноваженнями, щоб просувати прокремлівські і проколомойські наративи", – наголосила Каленюк.

Юристка додала, що Дубінський реєструє законопроєкти, які націлюються на незалежність Національного антикорупційного бюро.

Він системно ініціює законопроєкти, які атакують основи співпраці України з Заходом,
– сказала Каленюк.

Вона наголосила, що умови Дубінський системно атакував умови співпраці України з МВФ та ЄС.

Повний випуск "Між іншим": дивіться відео

США наклали санкції на Дубінського: коротко

  • 11 січня Мінфін країни вніс Дубінського до санкційного списку.
  • Також у списку є колишній прокурор Костянтин Кулик і екснардеп-утікач Олександр Онищенко. Загалом – 7 осіб і 4 інформаційні ресурси.
  • Усіх звинувачують у тому, що втручались в американські вибори. Зокрема, мовиться про причетність до народного обранця Андрія Деркача.