В інтерв'ю програмі "Перехресний допит" нардепка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук зазначила, що не може пояснити таких дій Разумкова. Однак припустила, що на позицію спікера парламенту впливає те, що він позафракційний.

Цікаво Тут все не на місці, – Разумков про те, чому не підтримав санкції проти каналів Медведчука

Кравчук розповіла, що Разумков приходить на усі засідання "Слуги народу", але дозволяє собі не погоджуватись у певних моментах.

Ми спільно обговорюємо законопроєкти, які вносяться. Так, він частіше собі дозволяє власну думку, ніж інші члени фракції. Очевидно, статус так впливає на людину,
– запевнила нардепка.

За словами Кравчук, мала кількість доказів для введення санкцій – точно не є причиною для такої позиції у цій ситуації. "Я не думаю, що це причина. Така аргументація непереконлива", – наголосила нардепка.

"Перехресний допит" з Євгенією Кравчук: дивіться відео

Санкції проти телеканалів Медведчука: коротко

  • Санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака запровадили 2 лютого. Відповідне рішення затвердила РНБО з ініціативи Володимира Зеленського.
  • Зважаючи на те, що телеканали ZIK, "112 Україна" і NewsOne належать Козаку – їх також заблокували на 5 років. Додамо, що Віктора Медведчука пов'язують з цими телеканалами.
  • Введення санкцій підтримали усі нардепи, окрім спікера парламенту Дмитра Разумкова.
  • Варто зазначити, що окрім Разумкова за санкції не голосував також міністр оборони Андрій Таран. Причиною стала його відсутність – міністр перебував у робочому відрядженні в Індії. Однак Таран пізніше запевнив, що голосував би "за".

санкції козак канали медведчук
Коротко про санкції РНБО / Інфографіка 24 каналу