Терехов відзначив мудрість жителів Харкова, бо вони не перейшли межу, після якої точно утворилася б "Харківська Народна Республіка". Ще він розповів про тодішні проросійські настрої харків'ян.

Зверніть увагу Після смерті Кернеса область і місто контролює Аваков, – харківський депутат

Чи згасли сепаратистські настрої в Харкові

На думку виконувача обов'язків мера міста, бажання відділитися від України в жителів Харкова зникло вже давно. Вплинуло на це, зокрема, загострення конфлікту на Донбасі. Тоді харків'яни дізналися, який насправді вигляд має "Русская весна".

Чому Харків був близьким до долі "ДНР" і "ЛНР"

Ігор Терехов говорить, що Харків є українським містом, де в багатьох жителів є родичі в Білгороді, Курську та найближчих областях Росії. Також, на його думку, економіка Харкова ще за СРСР була інтегрованою в російську. Водночас більшість людей у місті говорять російською. Це нібито і є основною причиною проросійських настроїв у 2014.

За його словами, на початку 2014 року під облдержадміністрацію були великі проросійські акції. Там можна було побачити колони автомобілів і багато людей, які розмахували російськими прапорами.

До теми Роковини теракту: у Харкові згадують жертв вибуху біля Палацу спорту – фото

Це були українські машини, українські студенти, наші діти, але вони кричали і махали російськими прапорами. Тільки іскру висічи, а далі зупинити дуже складно. Чому тут була така кількість людей, які хотіли зробити "ХНР" – це питання до правоохоронців і прикордонників,
– підсумував Терехов.