Джерело: 24 канал

Депутатка від фракції "Голос" Олександра Устінова пояснила, що після цього монобільшість у парламенті може "розвалитися". Зокрема, це стане першим кроком до перевиборів у Раді.

Читайте також Тягнуть на дно: Дубінський порадив Зеленському позбутись частини його оточення

Чому Дубінський не хоче виходити з фракції

Устінова розповіла, що перебування Дубінського у "Слузі народу" дає йому доступ до значної кількості інформації. Водночас для нього це є можливістю впливати на прийняття рішень у фракції.

Дубінський розуміє, що вийшовши зі "Слуги народу", він втратить величезну частину свого впливу й стане менш захищеним, в тому числі й від своїх "зручних" прокурорів,
– заявила вона.

Як розповіла депутатка, нерішучість керівництва фракції щодо Дубінського є поганим знаком як для монобільшості, так і для Офісу Президента.

За її словами, під санкції США попадають дуже одіозні особи, тому він не є звичайним депутатом. Зокрема, його звинувачують у намаганні втрутитись у президентські вибори США.

До теми Загрози співпраці з людьми зі санкційного списку США: про що НБУ попередив банки

Як зазначила Устінова, якщо зараз Україна не зробить крок щодо Дубінського, то для нової адміністрації Джозефа Байдена це буде показником неготовності співпраці Офісу Президента з США.

"Коли потрібно було виключати інших депутатів, то це робили миттєво, а тепер ми бачимо величезну затримку", – підсумувала депутатка.

Виключення Дубінського з партії: коротко

  • Міністерство фінансів США запровадило санкції проти кількох громадян й інформаційних ресурсів з України. Зокрема, це стосувалося нардепа Олександра Дубінського. Як запевнили у Штатах, він втручався у вибори президента США та діяв проти одного з кандидатів – Джозефа Байдена.
  • У "Слузі народу" запевнили, що для ретельного розслідування СБУ необхідно, щоб Дубінський на певний час вийшов з фракції.
  • За даними ЗМІ, під час засідання "Слуги народу" 25 січня 2021 року Володимир Зеленський попросив Дубінського самостійно припинити членство у фракції. Водночас нардеп не визнає себе винним.
  • Дубінський 26 січня звернувся до Зеленського й попросив про особисту зустріч.