У своєму інтерв'ю Юлія Мендель запевнила, що на "певно рівні" тривають постійні контакти. Тож якогось негативу в цій історії вона не вбачає.

Цікаво Мендель не змогла пояснити, чому ОП не назвав ім'я Коломойського після введення санкцій США

Я думаю, що дуже скоро буде ситуація, коли ми зрозуміємо, що в нас зі США все налагоджено. Дійсно триває дуже велика робота – і між дипломатами, і між різними службами,
– запевнила прессекретарка Президента України.

За її словами, обидва лідери вже обмінялися листами й чіткими меседжами, які показали, що відбувається у відносинах. Також вона підкреслила, буцімто американський президент досі не сформував свою адміністрацію.

"Тобто там навіть не було багатьох людей, з якими можна було сконтактувати. Я, наприклад, з пресслужбою сконтактувала й сказала: "Ми тут, якщо що". Нам сказали, що дуже добре, що ми сконтактували, і сказали залишатися на зв'язку", – розповіла Юлія Мендель.

Крім того, вона висловила переконання, що відсутність розмови є й наслідком "схожості" Джо Байдена до Володимира Зеленського, а саме – схильності до результату. Мовляв, розмова – це добре, але має бути дія.

Щоб була дія, потрібно підготувати платформу. Президент Байден інавгурований у кінці січня. Я перепрошую, минуло півтора місяця. Навіть адміністрація не сформована. У нас будуть дуже ефективні й сильні переговори. Мова не просто про дзвінок,
– запевнила речниця глави держави.

Деталі майбутньої розмови Зеленського – Байдена

  • Джозеф Байден офіційно став президентом США 19 січня 2021 року – саме в цей день відбулася його інавгурація.
  • Дещо очікуваним було, що однією з перших його міжнародних розмов буде спілкування з Володимиром Зеленським. Адже в передвиборчій кампанії та зразу після виборів члени команди Байдена активно говорили про Україну.
  • Втім, через майже 2 місяці після інавгурації такої розмови досі не відбулося. Хоча Джозеф Байден, наприклад, встиг поговорити з Володимиром Путіним і деякими європейськими лідерами.