Обставини ратифікації угод під час засідання РНБО доручили вивчити СБУ. За угоди Верховна Рада голосувала 27 квітня 2010 року.

До теми РНБО провела чергове засідання: які рішення ухвалили

З'явились так звані Харківські угоди, які в безпрецедентно короткий проміжок часу, через 4 дні після підписання були ратифіковані депутатами Верховної Ради,
– зазначив Данілов.

Якщо буде необхідність, порушать справу про держзраду

Служба безпеки має з'ясувати за яких обставин голосували 236 народних депутатів. Як наголосив секретар РНБО, якщо буде необхідність, то можуть порушити справи за держзраду щодо відповідних політиків. Їх перелік у Данілова є.

Це 6 сесія, 6 скликання. Тут дуже багато цікавих персонажів, які продовжують перебувати в українській політиці. Дехто з них, як, наприклад, пан Литвин, пропонує себе на посаду державного університету. Я перепрошую, але мені було б соромно дивитись в очі студентам,
– сказав Данілов.

За словами секретаря РНБО, саме такі дії призвели до того, що Крим було окуповано, а на території Луганської та Донецької області йде війна.

Що відомо про Харківські угоди?


Так звані "Харківські угоди" підписали в Харкові у квітні 2010 року. Згідно з ними перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації в Севастополі було продовжено на 25 років в обмін на знижку ціни на газ на 30%, але не більше ніж на 100 доларів за кожну тисячу кубометрів. Документ ратифікувала Верховна Рада. Ще у 2014 роц і Генпрокуратура відкрила справу через ці угоди. Справу розслідувати за зловживання владою та державну зраду.