Як приклад Кориневич навів справу засуджених бійців спецроти "Торнадо", її розслідували українські правоохоронці. Про це Антон Кориневич розповів у коментарі "РБК-Україна".

Дивіться також Що означає для України звіт Міжнародного кримінального суду в Гаазі: пояснення експертки

Тому я думаю, що це будуть справи про кричущі порушення з боку Росії і сепаратистів. Чому? Тому що цих людей українське правосуддя не може дістати,
– впевнений він.

Його попередник Борис Бабин теж вважає, що проти української сторони справ у Гаазі не буде. Втім, він натякає на суттєві прогалини в українському законодавстві. Вони теоретично можуть призвести до проблем у міжнародних судах.

На думку Бабіна, крім ратифікації статуту, необхідно невідкладно внести зміни до Кримінального кодексу. Зокрема, ввести відповідальність за військову агресію і злочини проти людяності, а також врегулювати правила поводження з військовополоненими.

"Питання в тому, чи здійснювали українські комбатанти, силовики, представники ЗСУ, посадові особи ті злочини, які описані в Римському статуті. Це буде вирішувати не Басманний суд Москви, а Гаазький суд, і я як юрист-міжнародник на 98% спокійний з цього приводу", – наголосив він.

За словами Бабіна, він не вбачає складу злочинів у діях представників України.