Відповідний проєкт дасть змогу місцевій владі сусідньої з Кримом Херсонської області допомогти тим, хто намагається відвідати лікарні або подати документи на український паспорт.

Читайте також Чехія закликала Росію припинити окупацію Криму

З нагоди сьомої річниці незаконної анексії Велика Британія оголошує про фінансування нового проєкту з покращення доступу до життєво важливих послуг для українців, які проживають у Криму. Британія внесе 168 тисяч фунтів стерлінгів у цей проєкт,
– заявили дипломати.

Британія привітала Кримську платформу

Велика Британія не оминула увагою й Кримську платформу. У МЗС зазначили, що вона об'єднає міжнародну спільноту для підтримки повернення Криму Україні.

Міністр закордонних справ Домінік Рааб наголосив, що вони тісно співпрацюватимуть з ООН та міжнародними партнерами, щоб забезпечити відповідальність Росії. Адже держава-окупант намагається приховати свої злочини, перешкоджаючи доступу міжнародних спостерігачів до півострова.

Дипломати виступили з вимогою негайно звільнити всіх українських політичних в'язнів, які незаконно утримуються у Криму та Росії.

Кримська платформа: останні новини

Що таке Кримська платформа?

Кримська платформа – це заходи, які мають систематизувати зроблене та ініціювати нові рішення для повернення Криму.

Проведення платформи анонсував президент Володимир Зеленський у вересні 2020 року. Глава держави запросив іноземних лідерів долучитись.