Кравчук підкреслив, що він почув безліч звинувачень України та самого очільника української делегації у ТКГ. І це попри те, що журналісти каналу не зверталися до Леоніда Кравчука чи будь-кого з делегації для роз'яснення ситуації.

Важливо Данілов до Бойка: Санкції будуть тривати, зокрема щодо деяких депутатів у Раді

І ця брехня, на думку Кравчука, повинна була сформувати таку думку у суспільстві: "Україна не хоче приймати громадян з ОРДЛО".

Тобто йде постійна брехня і підтасовка. Скажу щиро і відверто: я навіть сам, коли не працював у делегації ТКГ, інколи думав, що, можливо, тут є якась частина правди. Зараз я вам скажу: брехня, маніпуляція, ніякої інформації, жахлива, зухвала пропаганда проти України,
– підкреслив Леонід Кравчук.

Також лідер української делегації у ТКГ у розмові з представниками ОПЗЖ нагадав, що Україна виконує мінські домовленості. Натомість, як сказав Кравчук, фракція ОПЗЖ постійно звинувачує українську делегація та Україну загалом в протилежному. На думку Леоніда Кравчука, це схоже на дії російської делегації у ТКГ.

Зауважимо, що чергове засідання Тристоронньої контактної групи у режимі відеоконференції відбулось 3 лютого. Сторони заслухали звіти координаторів робочих груп.

Заходи, на яких наполягала українська делегація:

  • збереження режиму припинення вогню, безперешкодний доступ Червоного Хреста та інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб;
  • звільнення утримуваних осіб, розблокування російською стороною роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду;
  • фіналізація домовленості про 19 ділянок розмінування, фіналізація домовленості про 4 нові ділянки розведення;
  • забезпечення вільного та безперешкодного доступу моніторингової місії ОБСЄ до всієї території України.