Складна ситуація спостерігається на п'ятьох КПВВ. Окупанти дестабілізують ситуацію на пунктах "Щастя", "Золоте", "Гнутове", "Майорське" та "Мар'їнка".

Читайте також Російські найманці поранили 2 українських бійців на Донбасі: в якому вони стані

На Донбасі працюють лише два КПВВ

Щоденно пропуск громадян здійснюється лише в контрольному пункті в’їзду – виїзду "Станиця Луганська". У КПВВ "Новотроїцьке" – відновлюється двічі на тиждень у понеділок та п’ятницю, коли бойовики розблоковують рух дорожнім коридором

КПВВ на Донбасі
Громадяни проходять через КПВВ на Донбасі / Фото пресцентру ООС

Статистика перетинів КПВВ за останній тиждень

  • Прикордонники оформили у КПВВ "Станиця Луганська" на тимчасово окуповану територію 4 290 людей, на контрольовану урядом України територію – 4 418 осіб.
  • Через КПВВ "Новотроїцьке" 107 громадян та 17 транспортних засобів перетнули лінію розмежування та попрямували в бік тимчасово окупованої території Донеччини. Водночас 158 людей та 26 транспортних засобів попрямували у напрямку контрольованої території.
  • Також під час перевірки прикордонники виявили 4 осіб, які перетинали лінію розмежування за документами з ознаками часткової підробки.
  • Окрім цього, проросійські бойовики не допустили 30 громадян на тимчасово окуповану територію України. Прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

Прикордонники пропускають громадян
Прикордонники перевіряють громадян на КПВВ / Фото пресцентру ООС

Гуманітарна допомога від Червоного Хреста

У Штабі ООС додали, що минулого тижня Міжнародний Комітет Червоного Хреста, через КПВВ "Новотроїцьке", доправив до тимчасово окупованого Донецька три вантажівки з гуманітарною допомогою.

Автомобілі перевозили меблі та побутові товари, для потреб мешканців тимчасово окупованого Донбасу. Загальна вага гуманітарної допомоги склала майже 9,5 тонн.

ОБСЄ на КПВВ Донбасу
Прикордонники пропустили через КПВВ автомобілі ОБСЄ / Фото пресцентру ООС

Це цікаво Хомчак відвідав передову українських воїнів на Донбасі: деталі поїздки – фото