Генпрокурорка погодила повідомлення про підозру колишньому заступнику голови правління "Приватбанку" у вчиненні злочину.

Читайте також Ситник попередив, що Печерський райсуд може забрати у НАБУ справу "Приватбанку"

Підозра фігуранту справи "Приватбанку"

За оперативною інформацією, експосадовець планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра.

Завдяки зусиллям керівника групи детективів та директора НАБУ, які звернулися до Державіаслужби, літак здійснив посадку в аеропорту "Бориспіль", де розпочато проведення невідкладних слідчих дій,
– йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше інформацію про посадку літака з фігурантом справи "Приватбанку" повідомив у телеграмі Сергій Лещенко. За його словами, авіалайнер розвернули за кілька хвилин до перетину кордону авіапростору України. Лещенко додав, що наразі в аеропорту "Бориспіль" йде затримання і вручення підозри фігуранту.

За даними "Української правди", йдеться про першого заступника голови правління "Приватбанку" 2016 року Володимира Яценка.

У пресслужбі НАБУ 24 каналу зазначили, що всі про всі деталі повідомлять згодом.

Справа "Приватбанку": що відомо

  • У 2016 році Україна націоналізувала "Приватбанк" та зробила його державним. Тоді Нацбанк визнав установу неплатоспроможною. Для того, аби врятувати банк, держава здійснила докапіталізацію на понад 155 мільярдів гривень.
  • Колишні власники банку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов визнали націоналізацію установи незаконною.
  • У жовтні 2019 року "Приватбанк" виграв в Апеляційному суді Англії та Уельсу у справі проти Коломойського та Боголюбова.
  • У листопаді тоді генпрокурор Руслан Рябошапка передав до НАБУ справу про виведення 117 мільярдів гривень із "Приватбанку" до його націоналізації.
  • Очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова 14 грудня 2020 року увійшла до складу прокурорів щодо групи "Приват".
  • Національне антикорупційне бюро передало підозри у справі "Приватбанку" на погодження генпрокурорці.