Джерело: 24 канал

Українці в мережі здебільшого з посмішкою та радістю зустріли новину про блокування каналів Медведчука. Згадали, зокрема, вислови президента Володимира Зеленського "Будєм всєх бамбіть" і "Вийди отсюда, розбійнику", а також санкційного нардепа Олександра Дубінського.

Важливо Пропаганда має отримати жорстку реакцію: Зеленський подякував за підтримку рішення РНБО

А загалом завдячують 46 американському президенту Джо Байдену. Адже, за словами екснардепа Сергія Лещенка, на санкції вплинуло налагодження контактів з новою адміністрацією США. Мовиться і про дзвінок держсекретаря Ентоні Блінкена очільнику МЗС України Дмитрові Кулебі.

Як українці жартували в мережі про блокування каналів Медведчука: добірка смішних дописів і мемів

Зеленський, блокування каналів Медведчука, реакція соцмереж, меми
Зе доб'є навіть мертвих / Взято з соцмереж

Зеленський, блокування каналів Медведчука, реакція соцмереж, меми
Саме таким є ефір телеканалу "112 Україна", і не лише після санкцій / Взято з соцмереж

Зеленський, блокування каналів Медведчука, реакція соцмереж, меми
На черзі Портнов? / Взято з сомереж


Хто цю фразу тільки не вимовляв, однак Медведчук і Янукович – дуже схожі / Взято з сомереж

Зверніть увагу Канали Медведчука заблоковані: як відреагували депутати та інші відомі люди

Головне про блокування каналів Медведчука

  • 2 лютого РНБО запровадили персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака на 5 років. Указ підписав президент Володимир Зеленський.
  • Санкції також поширили й на регіональні мовники під брендом телеканалів NewsOne, ZIK і "112 Україна", які фактично контролює кум російського президента Володимира Путіна – Віктор Медведчук.
  • Мовлення цих медіа вже призупинили. Але їхні ліцензції не анулювали.
  • У зазначених ЗМІ переконані, що таке рішення незаконне та свідчить про цензуру. Також представники мовників заявили, що будуть оскаржувати рішення РНБО в судах.
  • Більшість українських політиків підтримали рішення РНБО та Зеленського. Проти лише виступили соратники Медведчука та Козака з ОПЗЖ. Крім того, засудили такий крок у Спілці журналістів. За словами голови НСЖУ Сергія Томіленка, санкції запровадили "без суду", а отже – "це наступ на свободу слова".
  • За словами речниці президента Юлії Мендель, рішення РНБО підготували на підставі постанови Верховної Ради від 2018 року та рекомендацій СБУ.
  • Як вдалося з'ясувати українським спецслужбам, канали Медведчука отримували гроші з Росії. За інформацією ЗМІ, фінансувала їх компанія "Донские угли", що працює на окупованій Луганщині.

Санкції РНБО проти Тараса Козака інфографіка
Санкції РНБО проти Тараса Козака та каналів Медведчука: деталі / Інфографіка 24 каналу