Він зауважив, що 26 березня група українських саперів працювала поблизу Шумів. Вони оглядали місцевість в пошуку мін, дистанційно встановлених напередодні проросійськими окупантами. Під час виконання завдань від ворожого снайперського вогню спершу загинули: старший сержант Барнич, а також командир групи підполковник Коваль, який надавав йому допомогу.

Детальніше ЗСУ готові до адекватної відповіді, – Хомчак відзвітував у Раді про загострення на Донбасі

Ще двоє військових зі складу групи – старшина Бруска та старший солдат Гищук – отримали поранення.

Водночас старший сержант Абрамович та старший солдат Гайченко, які прибули підтримати цю групу військових, теж потрапили під снайперський вогонь і загинули на місці.

Хочу висловити співчуття родинам військовослужбовців та прошу вас, народні депутати, вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання,
– сказав під час виступу у Раді Руслан Хомчак.

У Раді вшанували пам'ять загиблих під Шумами військових: відео

Обстріл українських захисників під Шумами: головне

  • 26 березня у районі населеного пункту Шуми проросійські бойовики кілька годин обстрілювали позиції українських захисників. Внаслідок цього 4 бійців загинули, ще 2 – отримали поранення.
  • На жаль, евакуювати поранених бійців та забрати тіла загиблих героїв українська сторона змогла не відразу. Лише після тривалих перемовин за участю ОБСЄ це таки вдалося зробити.
  • Президент Зеленський після трагічної події оголосив, що проведе розмови з усіма лідерами нормандської четвірки. Він також додав, що "ціна війни, на жаль, – життя наших людей, мужніх і нескорених".