Про це керівник ОП повідомив у своїй колонці для інтернет-видання. Єрмак зауважив, протилежна сторона не декларує вихід з домовленостей і каже, що готова їх виконувати. Київ ще раз готовий сісти за стіл переговорів у рамках підгрупи ТКГ з безпеки.

Читайте також Готуємось і до розширення агресії Росії, – Леонід Кравчук

Загибель українських військових – результат виконання наказів ворога

Я хочу підкреслити: більшість смертей українських воїнів останнім часом сталися саме від рук снайперів. Це смерті не від випадкових осколків або кимось забутих мін, це результат свідомого виконання наказів на знищення,
– розповів Єрмак.

Керівник Офісу Президента каже, що домовленість про припинення вогню діялась досить ефективно протягом 5 місяців. Проте провокації збільшились на початку 2021 року. Ескалація постійно наростає, отож українські військові змушені точково відповідати на численні обстріли.

Україна наполягає на поверненні до режиму тиші

Україна наполягає на повернення до режиму тиші, який почав діяти 27 липня 2020 року. 18 березня політичні радники нормандського формату закликали негайно скликати засідання підгрупи з безпеки.

У будь-який час і в будь-якому форматі. Ми також запропонували проаналізувати весь період, протягом якого діяв режим припинення вогню, і ухвалити рішення, які би зробили неможливими снайперські обстріли. Але російська сторона відмовилася провести таке засідання,
– проінформував він.

Україна готова зробити все, зауважив Єрмак, щоб зупинити снайперську стрілянину. Київ наполягає, щоб виконані були домовленості на рівні лідерів "нормандської четвірки".

До теми РНБО готова до будь-якого розвитку подій з Росією, – Данілов

.