Джерело: 24 канал

Загалом "слуги" нібито задоволені рішенням про введення санкцій проти проросійських каналів.

До теми Zik, 112 і Newsone припинили мовлення: як відреагував Козак і телеканали

За даними телеграм-каналу Pavlovsky News, серед нардепів, які підтримали введення санкцій є Микола Тищенко, Марія Мезенцева, Мар'яна Безугла та інші.

Що "слуги" кажуть про санкції

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запевнив, що введення санкцій проти медведчуківських каналів не можна порівняти із обмеженням свободи слова у Росії та Білорусі, адже в Україні триває війна. Однак сам політик наразі не вивчав законність такого рішення.

Потрібно вивчити юридичну модель. Я не брав участь у підготовці рішення,
– пояснив Арахамія.

Арахамія про введення санкцій проти медведчуківських ЗМІ: дивіться відео 24 каналу

"Слуга народу" Данило Гетманцев назвав рішення РНБО про блокування телеканалів "дивним".

"Знаю точно, що єдиний на 100% прогнозований результат будь-якого закриття ЗМІ – зростання його популярності. Дивне рішення РНБО, яке потребує пояснень", – сказав Гетманцев.

Зауважимо, голова Верховної Ради Дмитро Разумков утримався на голосуванні про введення санкцій проти проросійських ЗМІ. За його словами, санкції проти телеканалів – це погано і не важливо кому вони належать.

Депутати від "Слуги народу" приїхали у Верховну Раду раніше через ймовірне блокування трибуни: відео

Шарія можуть заблокувати

За даними ЗМІ, на черзі блокування – ютуб-канал одіозного Анатолія Шарія.

Зараз це одна з тем, яку кулуарно обговорюють депутати. Найближчим часом повернуть кримінальні справи проти Шарія і тоді знайдуть інструменти для закриття його ресурсу,
– мовиться у повідомленні.

Що відомо про Анатолія Шарія

Шарій – це проросійський блогер, який відомий своїми "зашкварними" роликами на ютубі. Раніше він опублікував карту України без тимчасово окупованого Криму. Через це на нього відкрили кримінальну справу за посягання на територіальну цілісність України.