Таку думку в коментарі "Прямому каналу" в понеділок, 4 січня, висловив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. Про це повідомляє 24 канал.

Зверніть увагу Справа Шеремета: як розслідували вбивство у 2020 році та що змінилося

За словами Геращенка, поліцію України ще кілька тижнів тому повідомили джерела Служби зовнішньої розвідки щодо наявності такої інформації, і поліція працює над цим.

Планують допит особи

Зокрема планують допит особи, яка була джерелом витоку аудіозапису розмови за участі ймовірних білоруських силовиків щодо можливої ліквідації Шеремета.

До цієї інформації ставимося серйозно, і вона може бути однією з версій, хто є замовником,
– сказав заступник МВС.

Також він додав: "На статус обвинувачених Антоненка, Кузьменко і Дугарь нова інформація по справі жодним чином не вплине. Вони проходять у справі як виконавці злочину, а білоруські записи стосуються можливих замовників".

Зазначимо, що Зайцев у квітні 2012 року під час інструктажу співробітників контртерористичного підрозділу КДБ "Альфа" у Мінську обговорював спосіб вбивства Шеремета, який у той час жив у Росії. Пізніше Національна поліція України заявила, що отримала у розпорядження інформацію про можливих замовників вбивства Павла Шеремета.

Вбивство Шеремета: коротко

  • В автомобілі на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві 20 липня 2016 року стався вибух.
  • У результаті інциденту загинув відомий журналіст Павло Шеремет.
  • Понад рік тому правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна і Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко.
  • У травні 2020 року, за даними сторони захисту, досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета завершили.