Одним з можливих замовників виявився ексголова Комітету державної безпеки Білорусі Вадим Зайцев. Про це повідомляє "Новая газета".

Читайте також Через "білоруський слід" у справі Шеремета слідчі дії можуть провести в одній з країн Європи

За словами журналістки, вона бачилася з Зайцевим у 2011 році після того, як її заарештували за участь у протестних мітингах.

Голос Зайцева на плівках впізнав й чоловік журналістки Андрій Санніков, якого теж затримали під час мітингів. Його та Халіп приводили на допит до ексголови Комітету.

До теми Шеремет був носієм інформації, – Алкаєв

Як вони розповіли, Зайцев погрожував їхньому синові та самій журналістці. За словами Халіп, до них мали поставитися найжорсткішим чином.

"Білоруський слід" у справі Шеремета: коротко

  • У ЗМІ з'явилися записи розмови співробітників контртерористичного підрозділу КДБ "Альфа". Відповідно до них, спецслужби Білорусі ще у 2012 році обговорювали можливість підірвати Павла Шеремета.
  • Записи оприлюднив колишній спецпризначенець Ігор Макар. Після цього в МЗС України закликали його приїхати до Києва, аби провести слідчі дії.
  • За словами українських силовиків, записи підтверджують версію слідства про причетність до вбивства Шеремета колишнього військового та музиканта Андрія Антоненка, волонтерки та медика Юлії Кузьменко та військової медсестри Яни Дугарь.
  • З цим сторона захисту категорично не погоджується.