Джерело: Відео з соцмереж

Більченко в ефірі пропагандистського каналу виступала у 2018 році, однак відео в мережі поширили зараз.

Читайте також Була раніше проукраїнською: шокуючі факти про викладачку з вишу Драгоманова

Викладачка Національного педагогічного університету імені Драгоманова говорила про ситуацію на Донбасі й навіть захищала Росію, яка напала на Україну та розпочала війну в 2014 році. Зокрема, Більченко сказала, що не побачила на Сході російських військових.

У мене була чітка картина, що на Донбасі є російська армія і люди пішли воювати з російською армією. Того, що я побачила на війні, було досить, щоб зрозуміти, хто вбиває мирних людей, і російської регулярної армії там немає,
– заявила вона у коментарі прокремлівській пропагандистці.

Більченко також заявила, що мешканці окупованих територій можуть її не пробачати, та вона готова померти за їхнє право говорити.

Цікаво Студентка просить відрахувати її з університету Драгоманова через викладачку Більченко

Чим відома скандальна викладачка Більченко

  • Викладачка НПУ імені Драгоманова опинилася в центрі скандалу через провокаційні пости на своїй сторінці в фейсбуці, де вона назвала Україну "онкохворою американською колонією" й "тоталітарною країною".
  • Більченко активно користується тезами російської пропаганди про "український фашизм", радикалізм та "соросят".
  • В ефірах проросійських каналів вона називала війну на Донбасі "братньою", а військових ЗСУ людьми, які "не захищають свою Батьківщину, а руйнують частину своєї країни, яка мислить інакше".
  • Також Більченко виступала зі своїми віршами на території Росії та в Чехії, де називала Небесну Сотню "так званою", а війну з РФ – "громадянською".
  • Студентська спільнота засуджує позицію викладачки та вимагає звільнити її. У МОН кажуть, що таких повноважень не мають.