Український та англійські варіанти, які стали результатом колективної роботи фахівців СЗР, оприлюднили 24 січня – до Дня Служби зовнішньої розвідки України. Тоді майже відразу надійшла реакція з Росії.

Читайте також Путін має очевидні проблеми зі здоров'ям, у Росії можлива зміна влади, – розвідка

Чому бюлетень переклали мовою окупанта

Після бурхливих відгуків з Москви розвідники вирішили опублікувати російськомовний варіант "Білої книги".

Аби "за порєбриком" це дослідження зрозуміли максимально точно. Ну а для того, аби його неодмінно помітили, обрано також символічний день, але цього разу для росіян – 23 лютого – так званий День защітника Отєчєства,
– йдеться у повідомленні.

В АрміяInform додали: щодо "Білої книги" Служби зовнішньої розвідки України в Росії висловилися майже всі: від депутатів Держдуми до експертів маловідомих недержавних організацій, "адже дослідження чітко називає головного ворога України – режим Путіна".

Особливо не сподобалося російським експертам та медівникам те, що передмову до бюлетеня особисто написав президент Володимир Зеленський.

Зверніть увагу Росія має намір втілити в Україні сценарій "керованого хаосу": у розвідці оприлюднили деталі

Що відомо про "Білу книгу" розвідки?

Бюлетень оцінює зовнішні загрози нацбезпеці країни у зовнішньополітичній, економічній, інформаційній та інших сферах, а також аналізує кремлівську стратегію агресії проти України. У ній йдеться про плани Росії, тактику деструктивної політики щодо України з підриву української державності як зсередини, так і через зовнішнє середовище.