Однак Україна все ще залишається для Сполучених Штатів пріоритетом. Про це у програмі "Перехресний допит" повідомив директор Київської школи економіки, радник керівника Офісу Президента Тимофій Милованов.

Читайте також Зеленському готують розмову з Байденом та велике азійське турне: деталі

За його словами, найближчим часом ця проблема буде вирішена. Відтак президенти України та США матимуть телефонну розмову.

"Команда буде доформована, включно з Держдепом. І тоді вона запрацює. Сподіваюся, що будуть гарні новини", – зауважив він.

Милованов: Найближчими тижнями питання це буде закрите

Радник керівника ОП відзначив, чимало людей наголошують на тому, що Джо Байден знайшов час поспілкуватися з Володимиром Путіним. Водночас розмова з українським президентом досі не відбулась.

І додав, що для багатьох це наразі виглядає, як певний вакуум. Нібито президент США таким чином може не встигати приділити увагу.

Зокрема, такі наративи просувають проросійські ЗМІ. Мовляв, "бачте, вас все одно кинуть",
– розповів директор Київської школи економіки.

Однак наразі це є лише технічним питанням. Відтак Тимофій Милованов сподівається, що вже невоно буде закрите.

Дивіться повний випуск інтерв'ю з Тимофієм Миловановим на 24 каналі:

Що відомо про розмову Байдена з Путіним: головне

  • 26 січня 2021 Володимир Путін поговорив з новим президентом США Джо Байденом. Президент Росії привітав Байдена з початком виконання повноважень.
  • Очільник Білого Дому під час розмови підкреслив, що Америка підтримує суверенітет України. Він заявив Путіну, що США мають намір твердо реагувати на "згубні" дії Росії.
  • Також вони говорили про арешт опозиціонера Олексія Навального, протести в Росії і втручання у вибори президента США.