Джерело: "Новинарня"

Сергій Журавель звернувся до журналістів 26 січня. Після того, як Печерський суд Києва переніс засідання в одному із проваджень щодо загибелі його сина.

До теми Смерть бійця Ярослава Журавля: ДБР зобов'язали відкрити справу проти Зеленського

Що Хомчак казав про загибель Журавля

У інтерв'ю 14 січня Хомчак заявив, що загибелі Ярослава Журавля можна було уникнути, якби він і ще кілька бійців не "порушили заборону" і не пішли на розвідку в "сіру зону" на Донбасі.

Реакція батька загиблого

Журавель-старший показав журналістам Грамоту пошани і скорботи з приводу смерті Ярослава, підписану Хомчаком. За його словами, заяви головнокомандувача в Грамоті суперечать його словам у нещодавньому інтерв'ю.

"Цікаво, він (Хомчак – 24 канал) її читав, коли підписував? Тут написано: "З глибокою вдячністю за жертовне служіння в лавах Збройних сил України сержанта 137-го окремого батальйону морської піхоти Ярослава Журавля. Я як головнокомандувач ЗСУ схиляюся перед відвагою, стійкістю і патріотизмом воїна, чинами якого прославлено Владимирів Тризуб", – наголосив батько загиблого.

Читайте також Крик душі: батько бійця Журавля обурився через орден морпіху, який покинув його сина помирати

Він зазначив, що у грамоті Хомчак висловлював подяку, а в нещодавньому інтерв'ю сказав, що його син і боєць Дмитро Красногрудь "стали зрадниками і самовільно виходили на бойове завдання".

"Я хочу, що він відповів за це", – заявив батько загиблого.

Що відомо про загибель Ярослава Журавля

  • Трагедія трапилася у липні 2020 року.
  • Журавель був одним з учасників розвідгрупи, яка після обіцянки бойовиків не стріляти, вирушила по тіло лейтенанта Дмитра Красногрудя.
  • Однак бойовики порушили обіцянку і відкрили вогонь. Загинув медик Микола Іллін, а Ярослав Журавель отримав поранення.
  • Українська розвідгрупа покинула "сіру зону", а Журавель залишився там наодинці поранений.
  • Вище командування країни не дозволило надіслати нову групу для його порятунку, щоб не наражати на небезпеку інших військових.
  • Журавель 3 дні стікав кров'ю. Так і не дочекавшись допомоги він загинув.
  • Батько загиблого вважає, що його син помер через бездіяльність влади.