Мовиться про те, що бари, ресторани, туризм, культурні та розважальні заклади і надалі не працюватимуть. Втім, їжу та напої все ще можна замовляти на виніс.

Зверніть увагу Австрія з 10 лютого посилила карантинні вимоги для прибулих: що зміниться

Спершу уряд повинен був зустрітися з експертами та керівниками країни, щоб переглянути поточний курс дій 1 березня. Тож у працівників готельного та ресторанного бізнесу залишалась надія, що обмеження таки послаблять.

Вони просили у влади відкрити хоча б тераси чи прилеглі території, оскільки в березні температура буде підвищуватися. Втім, міністр охорони здоров'я Австрії Рудольф Аншобер заявив, що Кабінет міністрів відхилив це прохання.

Голова Віденської торгової палати Маріо Пулкер закликав уряд надати більше фінансової допомоги тим, хто працює у готельно-ресторанному секторі.

Карантин в Австрії

Раніше уряд Австрії прийняв рішення пом'якшити тривалі карантинні обмеження з 8 лютого: відкрилися школи та запрацювали заклади роздрібної торгівлі.

З 10 лютого Австрія посилила правила в'їзду в країну для туристів. Крім реєстрації для відвідування країни, туристам необхідно показати негативний тест на коронавірус.