Таку думку висловив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відповідаючи на питання про те, чому Зеленського називають "кулею зі зміщеним центром тяжіння, яка б'є по Медведчуку та активістах".

Читайте також Придумав собі образ бунтівника, – Аваков висловився про Стерненка

Він підкреслив, що силу ударів по куму Путіна та по активістах порівнювати не можна. Мовляв, це – питання сформульованих главою держави для себе принципів, яких він зараз дотримується.

Як зауважив Аваков, "цей поїзд вже їде, хоч він і не всім зручний". Урядовець також додав, що розраховує на те, що відповідні принципи для Зеленського – це вже сформований світогляд.

Про домовленості з Росією

Міністр пригадав і розмову з главою держави у грудні 2019 року – перед нормандським самітом у Парижі. "Я говорив президенту, що ви, звичайно ж, не маєте права не спробувати", – запевнив він.

Але мій досвід мені підказував, що навряд чи у Зеленського вийде домовитися з Путіним. Тому що для Путіна незалежна Україна – це нонсенс,
– додав Аваков.

За словами очільника МВС, український президент тоді був сповнений рішучості. Він прагнув зробити усе можливе, аби спробувати домовитися з російським президентом.

Раніше У "Слузі народу" розповіли, чого вдалося досягти за рік після зустрічі "нормандської четвірки"

Міністр внутрішніх справ наголосив, що Зеленський – людина з критичним складом розуму. Тож згодом він переконався, що домовитися з Путіним все ж не виходить.

"І тепер, якщо раніше для нього це була одна з версій поведінки, то тепер, я вважаю, манера поведінки, яку він демонструє, це його переконання. Я сподіваюся на це", – підсумував Аваков.