Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 5 січня мав нараду з правоохоронними відомствами Харківської області. Регіон він назвав "ключовою областю для державності країни", де не можна допустити розхитування ситуації. Про все це розповіли у пресслужбі МВС.

Читайте також Непрості стосунки з Кернесом та вибори у Харкові: Аваков відповів на чутки

Що мав на увазі Аваков, коли говорив про "ментовське місто"

Як свідчить відео, оприлюднене міністерством у ютубі, Аваков серед іншого зробив неординарну заяву. А саме – назвав Харків "ментовським містом", де "націоналісти, бандюки та авторитети" правити не будуть.

Харків завжди був ментовським містом, як говорили. Це про те, що тут єдиний кулак влади завжди був сильнішим альтернативного кулака. Жодні націоналісти, бандюки чи бокові авторитети не будуть тут нічого вирішувати та правити,
– сказав глава МВС.

І додав: "Більше скажу, я буду цим займатися спеціально сам". Якщо хтось спричинятиме заворушення, то отримає від МВС, як пообіцяв Аваков, "демонстративну, неадекватну, несиметричну реакцію".

А перед цим міністр наголосив, що "Харківська область має стратегічне значення для забезпечення балансу в країні й недопущення розхитування суспільно-політичної ситуації".

Заява Авакова: уривок про "ментовське місто" та повний виступ

Дивіться відео: Аваков назвав Харків ментовським

Як відреагували націоналісти

Харківський телеграм-канал "ХС Харьков" опублікував повідомлення про те, що націоналісти начебто збирають мітинг у місті 6 січня – на знак протесту щодо слів Авакова.

Аналогічне повідомлення також є у телеграмі "Фрайкору".

Зверніть увагу Аваков оголосив тотальну війну вуличній наркоманії на Харківщині