Спікер української делегації в ТКГ і радник керівника Офісу Президента Андрія Єрмака Олексій Арестович таким чином фактично визнав, що в Україні є політичні переслідування.

Зверніть увагу на Відверте інтерв'ю з Арестовичем

Що сказав Арестович про Стерненка і Антоненка

Радник Єрмака заявив, що Україні не можна збільшувати кількість ув'язнених із політичних мотивів, таких як Сергій Стерненко та Андрій Антоненко.

Ми шукаємо вихід, і вихід полягає в тому, що не можна збільшувати кількість людей, ув’язнених за політичними причинами або з політичними мотивуваннями. Вистачить Ріффа і вистачить Стерненка… Дугарь, Юлії Кузьменко,
– заявив радник керівника Офісу Президента.

Втім він додав: перетворювати мирні акції протесту на погром адмінбудівель – неприйнятно, відтак влада реагує насильством на насильство. Але якщо надалі Україна так чинитиме, то перетвориться на Росію, за словами Арестовича.

Як відреагували у Стерненка

Невдовзі у телеграм-каналі Сергія Стерненка відреагували на таку заяву радника керівника ОП.

Там зазначили: не можуть погодитися зі словами Арестовича. Адже кількість політичних в'язнів не те, щоб не можна збільшувати, а взагалі допускати виникнення.

Шановний Володимир Зеленський, ми змушені не погодитись із Арестовичем, бо вважаємо, що жодна людина не повинна переслідуватися з політичних міркувань,
– відреагували у Стерненка.

Там нагадали: 25 березня закінчився термін подачі апеляції на вирок Сергію Стерненку. З цього приводу звернулися до Зеленського: "У ваших інтересах зробити все можливе, щоб цей процес був прозорим та неупередженим, і щоб ніхто, включаючи російську агентуру, не чинив тиск на суддів".

Стерненко і Антоненко у СІЗО: головне

  • Одеський активіст Сергій Стерненко отримав понад 7 років в'язниці у справі про викрадення людини з метою заволодіння грошима.
  • Від 23 лютого Стерненко перебуває в одеському СІЗО: такий запобіжний йому обрали на той час, поки вирок не вступить у силу. Адвокати вже подали апеляцію на вирок, а сам Стерненко називає справу політичним замовленням.
  • Співака Андрія Антоненка на псевдонім Riffmaster) підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Він вже понад рік перебуває у київському СІЗО, через що отримав суттєві проблеми зі здоров'ям.
  • Антоненко стверджує, що до вбивства журналіста не причетний і відкидає будь-які звинувачення.