Так Арахамія прокоментував заборону доступу до Ради журналістам заблокованих ZIK, "112 Україна" та NewsOne. Відповідну заяву він зробив після зустріч "слуг народу" з президентом Володимиром Зеленським у ОПУ. Їхня нарада відбулася ввечері 9 лютого.

До речі Оточення Медведчука вже шукає місце на каналах, – Попова

Арахамія про журналістів медведчуківських телеканалів: деталі

Керівник "Слуги народу" наголосив: якщо телеканал заборонили, і він вже не має права в Україні функціонувати – відповідно, журналісти такого мовника також не можуть працювати.

Якщо логіка – така. А вони проходять акредитацію у Раді як представники певного медіа, і це медіа вже не існує або не може працювати. Отже, і його журналісти втрачають акредитацію,
– зауважив він.

Однак, додає Арахамія, журналісти можуть як фрілансери або поза штатом працювати у кількох виданнях.

"І якщо такі видання мають повноцінну можливість працювати в Україні та подаватися на акредитацію. То, думаю, що у такому разі Апарат ВР точно дасть можливість журналісту здійснювати свою професійну діяльність", – зазначив парламентар.

На завершення Арахамія підкреслив, що у цьому питанні за докладнішими роз'ясненнями слід звернутися до юристів Апарату Ради. Річ у тім, що саме Апарат видає акредитації та нардепи жодним чином на це не впливають.

Крім того, він розповів, що у політсилі ще не обговорювали законопроєкт "Євросолідарності" щодо заборони доступу до Ради журналістам медведчуківських телеканалів.

Що ще сказав Арахамія

  • Обговорювали порядок денний Ради на наступний тиждень (16 – 20 лютого). Передусім мовилося про вівторок і четвер (16 та 18 лютого відповідно).
  • Загалом дуже багато законопроєктів планує розглянути Рада наступного тижня.
  • Ситуацію з Юрієм Вітренком узагалі не обговорювали. Інформація, що раніше лунала, є неправдивою (Юрій Вітренко досі виконує обов'язки міністра енергетики, оскільки нардепи його кандидатуру не підтримали двічі – 24 канал).
  • Також жодних розмов не було щодо санкцій. З огляду на це Арахамія підкреслив, що багато "слуг народу" також перебувають під санкціями з боку Росії.
  • Була лише частина депутатів, тому що прийняти всіх – не можливо. І слід очікувати на ще одну таку зустріч 10 лютого.

Коментар Арахамії щодо наради "слуг народу" в президента: дивіться відео

Зверніть увагу Маніпуляції та фейки: вся правда про те, чому свобода слова на каналах Медведчука не постраждала

Блокування медведчуківських каналів NewsOne, "112 Україна" та ZIK: головне

Санкції проти Тараса Козака
Санкції проти Тараса Козака та каналів Медвечука / Інфографіка 24 каналу