Через це в частини опитаних складається враження, що ситуація в державі рухається в правильному напрямку. Тому підвищується рівень підтримки до президента чи влади. Про це розповів директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович.

Актуально Скільки українців готові голосувати за Зеленського: свіжий рейтинг

За його словами, якщо влада щось робить з наведення порядку в будь-якій сфері, автоматично отримує підтримку серед населення.

Напевно, це – аванс довіри, аби влада продовжувала щось робити,
– відзначив Антипович.

І пригадав, що багато попередніх керівників держави (прем'єр, президент чи політичні сили з високими рейтингами) зупинялися. Відтак українці переставали їм довіряти, адже влада нічого не робила для покращення ситуації в країні.

"В цьому випадку така робота оцінена українцями", – вважає директор соціологічної групи "Рейтинг".

За підсумками свіжого опитування, мовиться про:

  • про зростання рейтингу Володимира Зеленського десь на 5%;
  • поступове зростання рейтингу партії "Батьківщина";
  • зниження рейтингу ОПЗЖ;
  • стояння на місці рейтингу "Європейської солідарності".

Олексій Антипович прокоментував зростання рейтингу Зеленського: відео

Кого з політиків найбільше підтримують українці: опитування

  • Згідно з останнім соціологічним опитуванням групи "Рейтинг", за Володимира Зеленського готові проголосувати 24,7% тих, хто визначився і піде на вибори. На другому місці – Петро Порошенко, за нього віддати голос погоджуються 13,9%. Третій – Юрій Бойко з 12,6%.
  • У рейтингу довіри Володимир Зеленський також залишається на першому місці. Натомість не довіряють українці найбільше Петру Порошенку та Віктору Медведчуку.
  • Відповідно до свіжого рейтингу партій, до Верховної Ради мають шанс потрапити одразу 6 політсил. Очолює – "Слуга народу", за президентською партією йдуть"Європейська Солідарність" та ОПЗЖ.