Перше богослужіння було символічним, адже його провели в день пам'яті святого апостола Андрія Першозваного. Про це повідомляє Православна церква України.

Цікаво ПЦУ та УПЦ МП не поділили церкву на Буковині: виникли сутички, храм оточила поліція – фото

Богослужіння очолив представник Вселенського патріархату митрополит Гальський Еммануїл. Йому співслужили екзарх Вселенського патріарха єпископ Команський Михаїл та архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря.

Сьогодні ми з повним послухом перебуваємо тут за дорученням нашого предстоятеля всесвятійшого Вселенського патріарха, щоби представляти його на сьогоднішньому святі й напередодні другої річниці Об'єднавчого Собору,
– підкреслив митрополит Еммануїл.

У своєму зверненні священнослужитель також підкреслив особливе значення Андрія Першозваного для ПЦУ, а також засвідчив підтримку Вселенського патріархату для всіх помісних церков, які прийняли від неї благовістя, а особливо для Православної церкви України.

Перше богослужіння в реставрованій Андріївській церкві: дивіться фото

Коротко про Андріївську церкву:

  • Це православна церква на честь апостола Андрія Першозваного. Святиня входить до комплексу Софія Київська й була збудована в 1762 році архітектором Франческо Бартоломео Растреллі.
  • У 2019 році після Об'єднавчого собору й надання томосу Православній церкві України Верховна Рада підтримала передачу храму в безоплатне користування Вселенському патріархату.