До чого тут "Вагнергейт"

Шевченко заявив, що давав інтерв'ю журналісту Христо Грозєву для його фільму про нібито зрив спецоперації. Невдовзі після цього до агента НАБУ прийшли з обшуками.

До теми Постачали зброю з Росії і організували ПВК: Семенченку і Шевченку повідомили про підозру – відео

Зараз, зіставивши факти, я пов'язую це перш за все з бажанням дискредитувати "Вагнергейт". Як відомо, я дав інтерв'ю журналісту Bellingcat Христо Грозєву для його фільму, і тут такий дивний збіг до мене прилетіло,
– наголосив Шевченко.

Підозрюваний про обшуки у нього вдома

За його словами, у постанові на обшук було зазначено, що шукають товари військового призначення.

"Слідчий говорив, що вони шукають у мене клістрони – це компоненти зенітно-ракетних комплексів С-300. Потім я дізнався, що також обшуки провели на держпідприємстві "Укроборонсервіс", куди вчора компанія відвантажила 2 комплекти клістронів, і їх вилучили. Ще обшуки провели у колишнього заступника директора "Укроборонпрому" генерала Стеценка, у головного інженера "Укроборонсервісу", – розповів Шевченко.

Водночас він зазначив, що підозра йому оголосили через зовсім інше.

Актуально СБУ провела обшук в агента НАБУ Шевченка: закидають створення збройних формувань

У чому підозрюють Шевченка

  • СБУ припинала діяльність приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на загрозу безпеці України.
  • За даними відомства, до компанії входили понад 150 людей. Водночас її організаторами могли бути Шевченко та екснардеп Семен Семенченко. Їм вже оголосили підозри у злочині.
  • Шевченко ж заявив, що всі звинувачення безпідставні, а для того, щоб це довести, він готовий пройти перевірку на поліграфі.

Коротко про "Вагнергейт"

  • Журналісти Bellingcat працюють над документальним фільмом про ймовірний зрив операції із затримання бойовиків охоронної фірми "Вагнера" у Білорусі.
  • За даними ЗМІ, українські та іноземні спецслужби планували затримати вагнерівців, однак нібито трапився витік інформації з Офісу Президента.