Під ранок поліцейські таки знайшли юнака – дуже змерзлого, але живого. А потім ще 7 кілометрів несли його до найближчого місця, куди міг під'їхати автомобіль.

Читайте також В Одесі горів пологовий будинок: довелось евакуювати немовлят

Поліція врятувала юнака на Чернігівщині: що відомо

На початку доби 20 лютого, невдовзі після півночі, на 102 зателефонувала бабуся. Вона повідомила, що зник її 17 річний онук. Це сталося у селі Піски біля Ніжина у Чернігівській області, юнак пішов у бік лісу і не повернувся.

  • На місце одразу виїхали патрульні Бахмацького відділення поліції Ніжинщини. Пошуки ускладнювали погодні умови – мало не вся область вкрита снігом. Знайти хлопця спробували по його слідах, які дійсно вели через поле до лісу.
  • Використати автомобілі чи іншу техніку за таких умов було неможливо, а діяти треба було швидко – вітер вже замітав сліди зниклого юнака. Поліцейські вирішили негайно йти до лісу пішки.
  • Через кілька годин пошуків по пояс у снігу та з допомогою світла ліхтариків від мобільних телефонів дитину таки знайшли. Хлопець був живий, але на ту мить уже досить довго пролежав на снігу.

Дитину з переохолодженням треба було доправити в лікарню, але до того – ще 7 кілометрів пронести на руках по снігу до місця, куди міг під'їхати автомобіль. На щастя, це вдалося зробити.

Чернігівщина
Щоб врятувати хлопця, його довелося 7 кілометрів нести крізь сніги / Фото НПУ

Медики поставили діагноз обмороження ніг, та спершу думали навіть про ампутацію. Юнаку пощастило, що цього не довелося робити – і що поліцейські вчасно врятували його.

Чернігівщина
Дитина дивом уникла ампутації ніг – на щастя, її врятували вчасно / Фото НПУ

Чому дитина пішла в ліс серед ночі – з'ясовуватиме слідство.

Нагадаємо Поліція знайшла "зниклу" стоматологиню з Рівного і вручила їй підозру