Джерело: 24 канал

Депутат від фракції "Слуга народу" Роман Грищук заявив, що частково гроші братимуть з депутатських виплат, яких народних обранців позбавляють, якщо вони пропускають голосування у парламенті. Список 30 претендентів на премію видаватиме Міністерство освіти та науки разом з профільними інститутами, які займаються підготовкою та ЗНО.

Читайте також У Раді створили нове міжфракційне об'єднання: що відомо

Грищук зазначив, якщо декілька учнів з однаковою кількістю балів займуть 30 позицію у списку, то усі вони отримають по 100 тисяч гривень.

Чому треба бути випускником поточного року

Депутат пояснив, що премії зможуть отримати лише учні, які є випускниками поточного року навчання. Усе через те, що в іншому випадку є ризики зловживання виплатами таких премій, адже ЗНО може складати кожен охочий.

Це можуть бути навіть репетитори. Для того, щоб унеможливити такі моменти й підтримати саме талановиту молодь, є така вимога,
– наголосив нардеп.

До теми Новий український правопис поки є чинним, – Нацкомісія зі стандартів державної мови

Грищук також зазначив, що премії отримуватимуть не лише учні з великих міст. Він пояснив, що згідно зі статистикою минулих років, найвищі бали за ЗНО отримували здебільшого діти з регіонів чи малих містечок.

На думку нардепа, саме грошова підтримка у розмірі 100 тисяч гривень буде дуже необхідною для них під час вступу до ВНЗ.

Стипендії й премії для учнів: що відомо

  • Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив стипендії, премії й гранти для української молоді.
  • Зокрема, за ЗНО учні отримуватимуть щомісяця по 10 тисяч, переможці всеукраїнських олімпіад – разову премію у розмірі 20 тисяч, а переможці міжнародних олімпіад – 100 тисяч гривень.
  • Відповідно до указу, Кабмін має протягом 2 наступних місяців розробити та затвердити порядки призначення та виплати цих стипендій, премій і грантів від президента.