Таку заяву президент Зеленський сказав під час Всеукраїнського форуму щодо коронавірусу "Україна 30".

Важливо Зеленський виступає на форумі "Україна 30" щодо коронавірусу: відео

Позиція Зеленського щодо вакцинації

Український лідер нагадав, що уряд спільно з МОЗ розробили дорожню карту вакцинації, яка передбачає забезпечення належного та вільного доступу до вакцини всіх українців. Також Зеленський зазначив, що в Україні мають намір зробити щеплення від коронавірусу до 50% населення у поточному та першій половині 2022 року.

За словами Зеленського, нещодавно головним завданням влади було забезпечення України достатньою кількістю доз якісною вакциною від провідних міжнародних виробників. Він нагадав, що в Україні з'являться вакцини Pfizer, Sinovac, Novavax та AstraZeneca. Однак після цього виникла нова проблема – страх українців перед вакцинацією.

Я готовий особистим прикладом, як і більшість світових лідерів, показати людям, що вакцинація важлива, вона безпечна і потрібна,
– підкреслив президент України.

Також Володимир Зеленський додав, що буде вакцинуватися з нашими військовими як головнокомандувач. За словами президента, швидше за все, щеплення йому зроблять вакциною Pfizer.

Форум "Україна 30", присвячений боротьбі з COVID-19: дивіться сюжет 24 каналу

Вакцинація в Україні: головне

  • Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що вакцинація в Україні розпочнеться 15 лютого. Однак у випадку форс-мажорних обставин дату можуть змістити на пізніший час.
  • Уряд підготував план компанії вакцинації населення. "Дорожня карта" складається з 5 етапів. Спершу українців щеплюватимуть препаратом від Pfizer-BioNTech, згодом країна отримає вакцину від AstraZeneca.
  • За прогнозами очільника МОЗ Максима Степанова, до кінця місяця мають вакцинувати 500 тисяч українців.
  • Україна отримає 12 мільйонів доз вакцин від AstraZeneca та Novavax.

План вакцинації українців
План вакцинації українців / Джерело: МОЗ / Інфографіка 24 каналу